Verhuur walkie talkies

Walkies4Events heeft een uitgebreid aanbod aan professionele prijs-kwalitatieve walkietalkies. Zo bieden wij vergunningsvrije, vergunde, Entropia tetra, SIM trunk en ATEX-walkie talkies aan van de merken Kenwood, Hytera, Motorola, D'Call en Entel. 

Vind hier meer informatie over: 

Het is ook mogelijk om walkie talkies bij ons te kopen. Klik hier voor meer informatie.

  Welke walkie talkie past het beste bij jouw situatie?

  Verhuur van walkie talkies is altijd maatwerk. De oplossing voor de ene productie kan bijvoorbeeld helemaal niet werken bij dat van jou. Hieronder vind je reeds een leidraad welk type walkie talkie mogelijks het beste bij jouw situatie zal passen: 

  Walkies4Events - Verhuur walkietalkies - schema

  Het verschil tussen vergunningsvrije, vergunde, tetra, SIM trunk en ATEX-walkie talkies?

  Vergunningsvrije walkie talkies

  Walkie talkies zonder vergunning zijn meteen gebruiksklaar en inzetbaar. Je communiceert namelijk via frequenties die in heel Europa vrij te gebruiken zijn. 

  Om storingen van andere vergunningsvrije walkie talkie-gebruikers in je omgeving te vermijden, programmeren wij op iedere walkie talkie gratis een subtoonprogrammatie

  Vind hier ons aanbod vergunningsvrije walkie talkies en toebehoren terug.

  Vergunde walkie talkies

  Walkie talkies met vergunning beschikken over een hoger zendvermogen (2 - 4 Watt). Hierdoor is het zendbereik ook groter dan bij vergunningsvrije walkie talkies (0,5 Watt). Daarnaast is het zendbereik van vergunde walkie talkies uitbreidbaar met externe antennes en repeaters.

  Vergunde toestellen garanderen tenslotte ook volledige discretie. Je gebruikt namelijk enkel de frequenties die specifiek aan jou zijn toegewezen door het BIPT/IBPT. 

  Vind hier ons aanbod vergunde walkie talkies en toebehoren terug.

  Tetra-walkie talkies

  Tetra-walkie talkies werken op het tetra-netwerk van Entropia. Deze netwerken vind je verspreid over Vlaanderen en Brussel terug. Op deze plaatsen is het zendbereik erg uitgebreid. Men gebruikt tetra-walkie talkies dan ook vaak tijdens evenementen/producties die op meerdere locaties tegelijk plaatsvinden.

  Vind hier ons aanbod tetra-walkie talkies en toebehoren terug.

  SIM trunk-walkie talkies

  De SIM trunk-walkie talkies combineren het beste van radiocommunicatie en telefonie. Ze werken net hetzelfde als een gewone walkie talkie, maar dan via het 2G/3G/4G- en wifi-netwerk. Dit wil zeggen dat je zonder zendvergunning beschikt over een internationaal zendbereik

  Vind hier ons aanbod SIM trunk-walkie talkies en toebehoren terug.

  ATEX-walkie talkies

  ATEX staat voor 'ATmosphère EXplosible'. Dit wil zeggen dat ATEX-walkie talkies worden gebruikt in omgevingen met verhoogd explosiegevaar. De Entel HT-953 is een vergunningsvrije walkie talkie met 8 kanalen. 

  Vind hier ons aanbod ATEX-walkie talkies en toebehoren terug. 


  Onze verhuurpakketten

  Bij Walkies4Events werken we met een staffelsysteem. Dit wil zeggen dat hoe meer en hoe langer je walkie talkies huurt, hoe goedkoper de huurprijs per walkie talkie per dag zal zijn. 

  Inbegrepen in de huurprijs van walkie talkies

  • Voldoende opgeladen batterijen (ook reservebatterijen)
  • 1 accessoire naar keuze per walkie talkie: oortjes, microluidsprekers, headsets of draagtassen
   • Met uitzondering vanSIM trunk-accessoires: €1 per accessoire per dag - Heavy duty headsets: €7,50 per headset per dag
  • Laders (bij verhuren langer dan 1 dag)
  • Stevige verpakking
  • Bij vergunde walkie talkies: begeleiding bij het aanvragen van een zendvergunning
  • Bij tetra-walkie talkies: zendvergunningsaanvraag en zendvergunning
  • Bij SIM trunk-walkie talkies: SIM-kaarten

  Niet inbegrepen in de huurprijs van walkie talkies

  • Extra accessoires (meer accessoires dan walkie talkies): €2,50 per accessoire per dag
  • Bij vergunde walkie talkies: zendvergunning

   


  Het verschil tussen analoge en digitale walkie talkies

  1) Geluidskwaliteit aan de rand van het zendbereik

  • Analoog: Hoe groter de afstand en hoe meer hindernissen er zich tussen de walkietalkies bevinden, hoe meer ruis er zal optreden. De geluidskwaliteit wordt geleidelijk minder.   
  • Digitaal: Ongeacht de afstand en het aantal hindernissen, de geluidskwaliteit zal gelijk blijven tot de effectieve rand van het zendbereik. Onze klanten ervaren dit als zeer positief.  

  2) Aantal unieke kanalen

  Een analoog kanaal heeft een volledige frequentie nodig. Om bij een vergunningsvrij toestel (8 frequenties) toch 16 analoge kanalen te bekomen, worden de frequenties dubbel gebruikt. Met andere woorden heeft ieder analoog kanaal een tegenhanger (bijvoorbeeld kanaal 1 en 9, kanaal 2 en 10, enz.). Indien één van deze kanalen in gebruik is, kan het andere kanaal niets doen tot het eerste kanaal opnieuw vrij is.  

  Een digitaal kanaal heeft slechts de helft van een frequentie nodig. Dit wil zeggen dat je bij een vergunningsvrij toestel met 8 frequenties dus van 16 unieke digitale kanalen gebruik kan maken. 

  Bekijk zeker ook onze sociale media kanalen en blijf op de hoogte.